Apukák! Pelenkázni nem ciki!

Épp a minap láttam ezt Pampers reklámot, feldobta a net és bár utálom a nyálas dolgokat, ez mégis megfogott. 

Megfogott, mert végre olyasmit mutat be, amit minden apukának látni és csinálni kellene, nem pedig legyintve azt mondani, hogy márpedig ez az anyák dolga. Mert büdi, mert fúj, mert nem tudják, hogy kell felrakni a pelust, mert a baba mocorog közben ezerrel, satöbbi, satöbbi. Csak a kifogásokat gyártják, holott a pelenkázásnak sokkal, de sokkal nagyobb jelentősége van szerintem, mint gondolnánk. 

Hogy miért? 

Mert a szagoktól függetlenül ez igenis meghitt pillanat tud lenni, ugyanis a baba le sem veszi rólunk a szemét, sőt. Jobban figyel ránk, mint amikor épp a szekrények polcairól rombolja le a dolgainkat, vagy evés közben. Ezeket a meghitt, valóban kettesben töltött pillanatokat pedig jó lenne, ha az apukák is megtapasztalnák, mert sokan igencsak le vannak maradva a kötődés tekintetében. 

Hiába a női egyenjogúság: az apukák gyermeknevelés tekintetében nem veszik ki úgy a részüket, ahogyan kellene. Még mindig sokan cikinek érzik, ha pelenkázniuk kell, büfiztetni, vagy babakocsit kell tologatni, hiszen ez az anyák feladata – tartja a köztudat.

Értékes pillanatok ezek, melyek soha nem jönnek vissza és az édesapáknak is jót tenne, ha jobban, mélyebben belelátnának az ápolás, nevelés rejtelmeibe, hiszen nem csak móka és kacagás az élet. Vannak szagok, büfik, hisztik, de ezek is mind mind kellenek ahhoz, hogy a szülő és gyermeke között stabil, őszinte kapcsolat alakuljon ki. 

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hiszen nálunk abszolút helytáll a kedves uram, noha eleinte ő is kiborult egy-két dolgon, ma már viszont olyan vidáman viszi a lányokat pelenkacserére, mintha legalábbis a vidámparkba indulnának szórakozni.

Az apaság szexi. 

Minden nő olvadozik, amikor azt látja, hogy az apa odavan a gyerekéért és ellátja úgy, ahogy kell és ebbe természetesen beletartozik a kakis pelenka is, ugyanúgy, mint az altatás, etetés, fürdetés. Mert egy férfi attól férfi, hogy képes gondoskodni valakiről, képes félretenni az önzését, leküzdi például a szagokkal kapcsolatos félelmeit, és megteszi azt, amit meg kell tenni. A sármot nem az autómárka, a drága karóra és a jó illatú parfüm határozza meg, hanem az, hogy felelősségteljes apaként viselkedik, és lazán, viccesen áll oda a kis bűzbomba fölé, amikor szükséges. 

Pelenkázni tehát nem ciki. Hanem szexi. 

Leitner Olga

#pampers #pampersapukák #pampersactivebaby

Megosztom: