6 dolog, amit minden lánynak hallania kell az apjától…

father
Mindegy, hogy hányadiknak születik a családba, elsőszülöttként, vagy három vérmesen pasis bátyus után, egy kislány mindig különleges ajándék – főleg az apukáknak. Van bennük valami, ami a legkeményebb férfiszívet is meglágyítja, ami a legerősebb elhatározottságot is meggyöngíti.
Óriási felelősség valaki legnagyobb hősének lenni, és nehéz feladat mindig egy aprócska ujj köré csavarva lenni, de vannak dolgok, amiket mindenképpen hallania kell annak a kis tündérboszorkánynak, mégpedig tőled! Lányos apuka vagy? Ez a cikk neked kötelező!

1. Te vagy a legszebb a világon, és nagyon szeretlek!
Bár a gyerekek gondolkodása én-központú, fel sem tételezik, hogy lehet náluk szebb, vagy szerethetsz mást is – de fontos, hogy ezt ki is mondd! Látnia, tapasztalnia kell, hogy az érzésekről beszélünk. Azok a lányok, akik abban a biztos tudatban nőnek fel, hogy édesapjuk szereti őket, kevésbé hajlamosak rossz helyen keresni a szerelmet. Hallani, hogy „gyönyörű vagy”: nos, nekünk, nőknek ez mindig balzsammal kenegeti a lelkünket – már pelenkás korban is. 🙂

2. Édesanyád gyönyörű és őt is nagyon szeretem!
Az egyik legfontosabb tudás, amit a gyermekeidnek apaként adhatsz, hogy megmutatod, hogyan bánik egy férfi a szeretett nővel, hiszen későbbi kapcsolatait is rólatok modellezi majd! A lányok olyan férfit fognak keresni, mint te, a fiúk pedig úgy viszonyulnak majd felnőve a nőkhöz, ahogyan tőled látták. Hát dicsérd, szeresd, öleld a feleséged gyakran, mondd el, mennyire szereted, és milyen boldoggá tesz téged – nem szégyen ezt a gyerekek előtt is megtenni!

3. Úgy vagy tökéletes, ahogy vagy!
Ahogy a kislányok cseperednek, egyre többet foglalkoznak a külsejükkel: súlyukkal, hajszínükkel, ruhaméretükkel, a barátnőik hasonló paramétereivel – és tökéletesen biztos, hogy minél kamaszabbak, annál több kivetnivalót találnak majd saját magukban. Ezt elkerülni nem lehet, azonban segíthetsz könnyebben legyőzni ezeket a bizonytalanságokat, ha gyakran elmondod: nem véletlen az, hogy ő pont ilyen lett, és te épp ilyennek szereted.

father2

4. Ha megbotlasz, segítek felállni!
Fizikai és átvitt értelemben is igaz. Tudnia kell, hogy nem hibátlan, hanem tökéletes a szemedben, és értenie kell a különbséget. Elronthat dolgokat, hozhat rossz jegyet, kicsúszhat a száján csúnyaság. Később dönthet hibásan, hozhat tanári figyelmeztetőt és elmehet rossz buliba a nem megfelelő sráccal, a lényeg, hogy ne féljen téged felhívni, hogy menj érte; még akkor sem, ha úgy érzi, csalódást okozott.

5. Mindig legyél Nő!
A kislányok már egész pici korban képesek nőként viselkedni – támogasd ebben a picikét is! Egy lánynak tudnia kell viselkedni: mi már a bringáról is kecsesen esünk le. Erősítsd benne ezt a képességet, biztasd, hogy bizonyos dolgokat másképp csináljon, mint Te. Legyen büszke arra, hogy nő, tanítsd meg, hogy a királylánynak méltónak kell lennie a koronájához. Ha már egész kicsiként azt tapasztalja, hogy a női tartását méltányolják, felnőve sem válik könnyen kaphatóvá, neked pedig nem kell kéznél tartanod a gépkarabélyt, mikor hazahozza az udvarlóját. Mert haza fogja, te pedig majd mosolyogsz. Mondom, mosolyogsz!

6. Mindig számíthatsz rám!
Szavakkal és tettekkel is éreztesd vele már egészen kicsi korától, hogy mellette állsz. Mindegy, hogy biciklizni tanul, balett-fellépése van, vagy meg kell javítani a babakocsiját. Nem számít, hogy fiúkról kell tanácsot adni, érte kell menni, mert lekéste az utolsó buszt, vagy tapsolni kell a diplomaosztón. Te mindig ott leszel vele, hogy támogasd, mert te vagy a mindentudó, a legerősebb, a szuperhős, és te vagy az, akiben megbízhat!

+1 Amit neked kell tudnod
Egy kislány első szerelme mindig az édesapja. Későbbi szerelmi életét annak mentén irányítja majd, ahogy tőled látta, fiút aszerint választ, hogy miket tapasztal otthon. Nagy szerelmei rád hasonlítanak majd, és ha folyton mellényúl a választással, az bizony a te hibád lesz! Mindig gondold át, milyen hatással vagy a leánygyermeked későbbi életére!
Ne csak a neki mondott dolgokban – a mindennapi életben is tartsd ezt szem előtt. Élj úgy, hogy méltó légy arra a képzeletbeli koronára, palástra, amit a kislányod a fejedre, válladra rak – és ott is tart élete végéig!
Fotó: illusztráció
Forrás: www.családinet.hu
Szerző: Teszáry Nikolett

Megosztom:

Hozzászólások

hozzászólás