Anya vagyok. És csinos!!!

torna2
– Majd jövő hónaptól diétázom. Majd Karácsony után. Majd nyárra lefogyok. Na, jövő héten tényleg elkezdem a fogyókúrát! – Melyik nő szájából ne hangzottak volna el ezek a mondatok? ( Persze, tudom, vannak remek génekkel megáldott nők, akik bármit, bármennyit ehetnek, akárhány gyereket szülhetnek, akkor is bomba alakjuk marad. Többségünk viszont nem ilyen. Nagyon nem. És tetszik, vagy sem, a kor előrehaladtával egyre nehezebb megszabadulni azoktól a rohadt kilóktól.
Az anyák egy része emellett pedig úgy érzi, hogy miután letette voksát az anyaság oltárán, jogában áll elhízni. Itt egy kis maradék, ott egy kis csoki, és máris sikítófrászt kap, amint rááll a mérlegre. Apa megértően simogatja Anyát, hogy jól van drágám, én kis töltött galambom, én így is szeretlek, na de legyünk már őszinték magunkhoz: Kinek jó az, ha nem jön rá a szülés előtti gatyája és egy idő után már a strandra sem mer kimenni? Kinek jó az, hogy otthon, a négy fal között dekkol a kinyúlt melegítőjében, mert ott senki nem néz rá ítélkezően? Egy előnye van az elhízásnak, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül lehet magunkba tömni a fánkot, és könyékig túrni a nutellás bödönben este 10-kor, de egyszer mindenki életében eljön az a pont, hogy elég volt. Eddig ettem, eddig híztam, eddig leszartam, hogy hogy nézek ki, mert hát én anya vagyok és nincs időm… Mire is? Nincs időm NEM ENNI? Nincs időm nem odafigyelni arra, hogy mennyi cukorral, zsírral, szénhidráttal jutalmazom amúgy is egyre dagadó testemet? Ugye, hogy ugye.

fridge

A te testedért te vagy a felelős. Minden más csak kifogás

Szóval amikor én magam elhatároztam, hogy márpedig most nekiállok és ledobok pár ( mondjuk minimum 10 kilót ), akkor persze, hogy szar volt az elején. Senki nem mondja, hogy vihorászva mondasz le a sült krumpliról, vagy somlóiról. Viszont kapsz helyett valamit, amit csak akkor fogsz érezni, ha belevágsz: Önbecsülést. Büszkeséget. Azt a semmihez sem hasonlítható érzést, hogy reggel felkelsz, és megint kevesebbet mutat a mérleg. Napról napra kevesebbet és tudod, hogy ezt TE magad érted el. Hogy nemet mondtál az anyós sütijére, az anyád ebédjére, a másik anya játszótéren felbontott pilótakekszére és használtad a Pyruvat ONE zsírégetőt, amitől úgy olvadnak le rólad a kilót, hogy betojsz. Meglátja a mérleged a Pyruvat ONE-t és konkrétan megijed. Szóval magadnak köszönheted, amit elértél és ez kurvajó érzés.

Nincs fikázás, nincs lehúzás, csak bíztatás, összetartás és jókedv

A LifeT!LT berkein belül pontosan két hete jött létre a Facebook-on a Bakker, lefogyok! zártkörű csoport, ahol közel 1000 anya döntött úgy, hogy újra jó nőt farag magából férje, gyerekei és önmaga kedvéért. Közel 1000 olyan anya, aki nem hazudik tovább magának, hogy jól érzi magát a bőrében, miközben nap, mint nap belesírja elhízott bánatát a szaftos pörköltbe. 1000 anya, akik a többedik szülés után akár 20-30-40 kiló súlyfelesleggel élik mindennapjaikat és mindeddig azt hitték, ez így teljesen rendben van. 1000 olyan anya, akik – meghazudtolva ama női sajátosságot, hogy irigykednek egymásra és versengenek a nagy büdös semmin is -, motiválják, bátorítják egymást, húzzák a másikat fel, fel és még fentebb, hogy mindenki, aki a csoportban van, elhiggye, hogy igenis sikerülni fog az addig csak hőn áhított átalakulás. Nincs fikázás, nincs lehúzás, csak bíztatás, összetartás és jókedv.

bakker_lefogyok_cover

Büszke vagyok erre a csoportra

Büszke, mert eleve a nőket iszonyatosan nehéz kordában tartani, hogy ne legyen verseny és kritizálás. Büszke, mert tényleg olyan az egész, mint egy nagy család. Együtt kelünk, együtt fekszünk, együtt főzünk, együtt diétázunk és együtt fogjuk végigcsinálni az október 10-én induló programot, hogy bebizonyítsuk – főként magunknak-, hogy le tudunk fogyni. Le bizony. Senki nem mondta, hogy sétagalopp lesz. Senki nem mondta, hogy nem fogunk vonyítani néha egy rétesért. Senki nem mondta, hogy nem fogjuk összeszarni magunkat az edzőteremben. De ugye valamit, valamiért. De Ti is látjátok, hogy a kemény edzés még el sem kezdődött, de a mérleg már kevesebbet mutat. Mondtam, hogy ez a bogyó más lesz, mint amire már életetek során több tízezret kidobtatok, igaz? A Pyruvat ONE más. És, ha már ennyien összegyűltünk ebben a csoporban és ennyi anya akarja egyszerre a változást, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog. Büszke vagyok Rátok!
Leitner Olga

www.lifetilt.hu

Bakker, lefogyok! csoport ITT

+1 Pyruvat ONE rendelés, ha neked is eleged van a kilöttyenő hurkáidból INNEN
Fotók: illusztráció

Megosztom:

Hozzászólások

hozzászólás