Lefogyok, ha beledöglök is! – ÍGY!

hajó

Mindig irigyeltem azokat a nőket, csajokat, akik ehetnek bármennyit, nem híznak. Én olyan alkat vagyok, hogy ha levegőt veszek kábé, már akkor rám jön két kiló, ez van. Vagyis egy családi ebéd, egy vacsora, egy Karácsony, Húsvét az nálam katasztrofálisan végződik rendszerint, mert napokig kell böjtölnöm, hogy lemenjen az ott felszedett plusz. A terhességről meg ugye nem is beszélve. Szóval egy évben legalább 200x határozom el magam, hogy most akkor lefogyok. Csak eddig ez valahogy sosem sikerült. “Francba az összes csodaszerrel, ilyen nincs!” De van. Én már tudom, hogy van.

Sportolni mindig is sportoltam, de csak úgy lájtosan. Futottam néha, edzettem, táncórákra jártam, de nem voltam vékony akkor sem. ( Mi lett volna, ha ennyit sem mozgok.. ? ) A gyerek születése után meg egyenesen kiizmosodtam, frankón látszódik a bicepszem. Viszont a terhességről megmaradt kilók csak gyarapodtak, mintsem eltűntek volna és egy anya ugye örömmel tölti be otthon a konyhamalac szerepét, mert a gyerek maradékát mégse dobjuk már ki ugyebár. Ezekből a láthatatlan falatozásokból és nem mozgásból egyenesen következett, hogy a mérleg mutatója egyre fentebb kúszott egészen addig, amíg szó szerint nem jött rám egy gatyám sem. Mérgemben addig huzigáltam, míg el is szakadt. Utólag vicces, akkor kiborultam. Nem kicsit.

Minden szart kipróbáltam. Mert ugye egyszerűbb bevenni ezt-azt, minthogy ne járjak rá a hűtőre, a gyerek kajájára és, hogy elmenjek többet mozogni. Egy bogyó és várjuk, hogy olvadjanak a kilók. Nem viccelek, volt olyan, amitől durvább hányingerem volt, mint terhesség alatt. Volt olyan, amitől az ember szétfossa az agyát, már bocsánat és olyan is, ami úgy felpuffasztott, hogy úgy éreztem magam, mint egy lufi. És olyan is, ami semmit az égvilágon nem csinált. Gondoltam is, hogy jól van, hát mindenki megmondta, hogy csodaszerek nincsenek. De mikor menjek el sportolni? Minden anya ezen logisztikázik. Munka előtt? Ovi/bölcsi/suli előtt? Vagy utána? Amikor együtt lehet a család? És a háztartás? Főzni, mosni, takarítani. Ide menni, oda menni, bevásárolni, szülői, nagyszülőket meglátogatni, céges értekezlet, barátok, blablabla. Persze, vannak nagyokosok, akik szerint ez puszta kifogás, de nem könnyű mindenre időt szánni, és akkor még nem beszéltem azokról az anyukákról, akik egyedül nevelik a gyerekeket. Kemény. Aki nincs benne, nem tudhatja.

No, aztán egyszer csak szembejött velem egy fotó a facebook-on. Egy csaj feneke volt rajta, „előtte-utána” fotókkal. Azt hittem, rosszul látok. Meg azt is láttam, hogy csomó barátnőm lájkolgatja ennek az oldalnak a bejegyzéseit. Rákattintottam. Ez volt a LifeTILT. Belenéztem, olvastam, tájékozódtam, figyeltem. Aztán látva a lányok iszonyatosan jó és meggyőző eredményeit úgy döntöttem, megrendelem a sokak által emlegetett zsírégetőt. Próba cseresznye. Max ez sem jön be és csókolom. Nem volt időm edzeni mellette. Nem volt időm az előírt kajálást betartani, főzőcskézni, porciózni, meg ilyenek. Csak a Pyruvat ONE-t szedtem. Most, a 4. hónapra 10 kiló ment le. És nem is ragozom tovább, mert a képek önmagukért beszélnek. Végre.

lifetilt

Azért osztom meg veletek mindezt, mert tudom, hogy mennyire elkeserítő, ha az ember nem úgy néz ki, ahogyan szeretne. Kukkantsatok rá az oldalra, ha gondoljátok. Vannak zárt csoportok is facebook-on, több tízezren vannak és küzdenek azért, amiért Ti is és én is: Hogy anyaként is nőnek, jóóóó nőnek érezzük magunkat. Nem lehetetlen.

ITT tudod megrendelni, ha már mindent kipróbáltál és semmi nem jött be. 

Leitner Olga

Fotó: leitnerolga.hu

Megosztom:

Hozzászólások

hozzászólás