Szoptass Anyám! – Na, de hol?!

szoptat

Nem vagyok egy, hú de nagy nyilvános szoptatás párti, de csakis azért, mert én biztosan feszengve érezném magam – de ugye a szükség törvényt bont, és egy jóérzésű anyánál a gyerek az első. Én speciel úgy küldtem volna el a biztonsági őrt a… hogy csak, na. A tavalyi mekis eset után az Allee-ban is szúrta a szemét a biztonsági szolgálat emberének a gyermekét megetető édesanya, pontosabban melleinek látványa, vagy nem is tudom, konkrétan a tevékenység melyik részén volt kiakadva.

Nyilván minden nő úgy indul el otthonról a kicsivel, hogy megeteti, ez alap, nem vagyunk hülyék, hogy végighallgassuk a gyerek üvöltését a metrón, de még a babakocsiban sem.

Nyilván az anyukának sem az volt a legperverzebb vágya, hogy az Allee-ban etesse a babáját, miközben árgus szemmel figyelik ezt a „szemérmetlen” dolgot, és mindenki a mellein csámcsogjon.

Nyilván, ha a pici még anyatejes és nem kapott még előtte semmi mást, akkor, ha kitikkad, akkor is anyatej kell neki és nem telijegezett kóla vagy frappé. Te is azon nőttél fel, mikor anyád a szántóföldön két kapavágás között megetetett.

Nyilván, ahogy tudja az ember, diszkréten csinálja, nem úgy, hogy még a mellkason végigfolyó anyatejet is lehet látni, hanem sarokban, elvonulva, mert a gyereknek is az kell amúgy – a meghittség, a nyugi -, és nem a rivaldafény. Mondjuk elnézve egyik-másik szoptatóhelységet, vagy baba-mama szobát, menjen oda szoptatni, akinek 6 anyja van, a sok hápogó emberkének csak ezt tudom javasolni…

MÁS az, amikor az ősanyák melleket kidobva szoptatnak úton útfélen, mindegy, hogy hol, hogyan, csak villogtassák, hogy ők bizony ANYÁK, nagybetűvel, mert ilyen is van ám. Ők azok, akik rendszerint kint felejtik a mellüket még akkor is, amikor a baba már rég nem eszik. Mindezt azért, mert „csakazértismegmutatommilyenazigazianyaaaaaaaa….”

Mi van például a valóságshow-kkal, ahol milliószor szemérmetlenebb dolgokat mutatnak már – de igaz ez sok más, egyéb tévéműsorra is. Az nem gáz? A sok agyatlan, idióta tévéműsor az nem abnormális? Csak az, amikor valaki meg akarja etetni/itatni a babáját? Anyám, borogass…

malaccc

Gondolkodjunk már el azon, hogy amennyi szenny van ebben az országban/világban, akkor valóban ez jeleni az erkölcsi normák végső határát? A használt gumik, az agyonlőtt fiatalok, a bepiált kamaszok szombat este, az útszéli jányok, kirakott mellekkel – ez nem zavaró? A szoptató anyák az új célpont? Hangsúlyozom még egyszer: Anya. Baba. Etetés. Létszükséglet. Táplálék. Szeretet. Tessenek ízlelgetni ezeket a szavakat és mielőtt egy újabb édesanyát küldenének el, jusson eszébe a drága biztonsági őrnek, hogy: „Te sem lennél itt, ha anyád nem etetett volna! Inkább másokat figyelnél… És, nem a szoptató anyukákat…”

Leitner Olga

 

Megosztom:

Hozzászólások

hozzászólás