Balaton Sound: Helyreigazítás és további gondolatok – avagy kinek nem inge…

kééép

Nem gondoltam, hogy idáig fajulnak a dolgok és pont a nővédő egyesületek keresnek meg felháborodva. 4 lány felháborodását értem nőként. Azt a négy lányét, akik a cikk első fotóján szerepeltek, ők ugyanis, mint kiderült, szerencsére nem azok közé tartoznak, akikről a cikk szól. Ők mind egyetemisták, illetve dolgozó nők, akik maguknak vették meg a Balaton Sound jegyet. Tisztességes családból származó, tisztességes, dolgozó, tanuló lányok. Ezúton kérek tőlük elnézést, hogy pont az ő fotójukba botlottam, amikor a cikkhez illusztrációt kerestem. ( A Balaton Sound jegyvásárlással az ott készült fotók felhasználhatóak. ) Sajnos, ha egy fotó nyilvánossá válik, onnantól nehéz bárhonnan is levetetni, de megtettem. Nem állt szándékomban rendes csajokat rossz színben feltüntetni, sőt. Belőlük kellene, hogy több legyen és akkor talán a ginás eset sem történik meg. Elnézést kérek tőlük.

A nővédő egyesületeket viszont továbbra sem értem.

Úgy látom, a cél nem az, hogy a fiatalokat arra ösztönözzük, hogy legyenek körültekintőbbek, de még arra sem, hogy megtanítsuk nekik: Idegen piát nem fogadunk el! Nem hagyjuk ott a poharunkat sehol! Nem megyünk vadidegenekkel sehova és nem hiszünk el mindent naivan még világhírű zenészeknek sem! Ehelyett azt érzem, hogy egy nő bármit megtehet, amiért felelősséget vállalnia nem kell. Mert nő. Ezzel nem értek egyet. Felelős azért, amit tesz, amit iszik, akivel és ahova belmegy/elmegy. Mert mindenki felelős a saját tetteiért. Remélem, a lányok jobban vannak, és legközelebb jobban meggondolják, mibe mennek bele, mert a kommentekkel ellentétben nem írtam azt, hogy megérdemelték volna.

Ha a mai világban elmész egy fesztiválra, buliba, akkor nagyon is tisztában kell lenned azzal, milyen lehetséges veszélyek leselkednek rád, mert már alig van olyan rendezvény, amely után ne lehetne hallani hasonló történeteket. Kell ez nektek? Ami történt, gáz, úgy ahogy van. Azért is, mert a lányok ilyen felelőtlenek, azért is, mert otthagyták őket, azért, mert még egy baráti társaságon belül sem figyelnek egymásra az emberek. Azért is gáz, mert nem bízhat az ember idegenekben, és, ha az Atyaúristen mondja nekem azt, hogy idd ezt meg Babám, üdítő, akkor sem iszom meg.

És még néhány kommentre reagálás:

  • A kommentálási lehetőséget azért vettem le, mert eldönthetem, hogy a weboldalamon mit olvasok és mit nem.
  • A facebook oldalaimról a bejegyzés azon egyszerű oknál fogva tűnt el, hogy a facebook nem frissítette az új képet, amin már nem a négy, korábban szerepelt, rendes lány szerepelt.
  • A vicces kommentekre, miszerint önbizalom hiányos nő lennék, vagy nőgyűlölő, vagy éppen oravecznóra után rohanok, azt tudom csak mondani, hogy, aki nem akarja látni a fától az erdőt, az nem is fogja. Eszeveszett világban élünk, ahol eszeveszettül vigyázni kell. Mint sokan írták, a nőnek joga van ahhoz, hogy azzal feküdjön le, akivel akar, és azt igyon, amit akar, stb. Persze. De akkor sajnos számolni kell a következményekkel. Az önbizalmammal nincs gond, köszönöm szépen, jól van. OraveczNóra után pedig nem rohanok, mert a semmiről én sajnos nem tudok írni.
  • Köszönöm viszont azt a közel 100 privát levelet, amit kaptam a mai napon, amelyekben megerősítenek abban a – többnyire- NŐK, miszerint maximálisan egyetértenek velem.

Zárógondolat: A nővédő egyesületeknek szívesen küldenék át telefonszámokat, címeket, ahol bajba jutott nők, anyák, gyerekek vannak. A gond az, hogy az érintett nők/anyák szinte mindegyiket már meg is keresték, de nem kaptak segítséget. Bántalmazott nők, gyerekek százai vannak veszélyben most is, ebben a percben is, de velem könnyebb foglalkozni és az én szavaimat kiforgatni, tudom. Holott, ha valaki olvasta a könyveimet, ismer, tudja, mikről posztolok, akkor az pontosan tudja azt is, hogy én igenis felemelem a hangom értük és nem a homokba dugom fejem, várva egy soha véget nem érő bírósági tárgyalásra, vagy a gyámhivatalok intézkedésére.  Ami sokszor már túl későn van.

Tisztelettel: Leitner Olga

Fotó: ilovebalaton.hu

Megosztom: