Miért nem tudok teherbe esni?!

Couple Embracing

Nagyon sok pár próbálkozik a családalapítással, de mégsem jön össze. Eleinte csak türelmesen várnak, majd egyre jobban „rágörcsölnek”, aztán lassan mindenféle kivizsgálásra járnak, de a baba csak nem akar jönni. Kétségbeesetten fordulnak mindenkihez, bízva egy tökéletes magyarázatban, ami választ adhat arra, miért nem sikerül a nőnek teherbe esnie. Bájitalok, asztrológus, intim torna, illóolajok, színterápia és még sorolhatnánk, hány és hány „csodamódszer” létezik az elvileg sikeres fogantatásra, ha egyébként egészségügyileg minden rendben van. Előző számunkban beszámoltunk arról, hogy mi is az a Feng Shui, de most még jobban beleássuk magunkat ebbe az érdekes témába, hogy mi is az összefüggés a sokak által csak lakberendezési tudományként ismert Feng Shui és a teherbeesés között. Tapasztalatokat és saját véleményt most is Kukely Katalin, okleveles Feng Shui tanácsadó, agrármérnök oszt meg velünk.

Egyre több olyan nővel találkozom tanácsadói munkásságom során, akik nagyon szeretnének már anyák lenni, de valahogy nem sikerül ez az áldott állapot elérése. Hogy miért? Maguk sem tudják. De ami a rosszabb, hogy az orvosok sem. Átesnek a „próbálkozzunk” időszakon, rendszeren járnak szűrésekre, nőgyógyászhoz, de semmi. Látszólag teljesen egészségesek, mégsem akar „összejönni”. Sóvárogva nézik azokat az anyukákat az utcán, akik boldogan tologatják a babakocsit. De ha orvosilag minden rendben, akkor mit lehet tenni?

Ekkor jön az a lépés, hogy mindegy milyen megoldás, csak használjon! Gyógyhatású készítmények, fogamzást segítő masszázsok, gyógynövények, peteérés időszak figyelése, testhelyzeti praktikák, és még sorolhatnánk. Az interneten kutakodva sokan a honlapomra is rátalálnak és megfogalmaznak egy pár soros e-mailt, hogy mi is az a Feng Shui és hogy hogyan segíthet nekik a cél elérésében? Első és legfontosabb lépés, hogy tisztába kerüljünk azzal, hogy melyik terület is felelős a gyermekvállalásért. Elsősorban a család/egészség területe (lakásunk ÉK-i része), ami a saját és férjünk/párunk egészségéért is felel. Itt a Fa elem az uralkodó, így színként a zöldet és annak árnyalatait, alapanyagként pedig a faanyagot (fenyő, tölgy, bükk stb.) ajánlom. Kiegészítő színként alkalmazható a kék (víz). Nagyon hasznos, ha itt sok növényt használunk.

Lomtár a szerelem helyén

Egy kedves fiatal pár keresett meg kb. 1 éve, hogy rendezzem át otthonukat a Feng Shui szerint. Valójában a karriert helyezték előtérbe és erre is kértek segítséget, de – mint később kiderült – már több mint 3 éve próbálkoznak gyermekvállalással, de sajnos eddig nem sikerült. A hölgy egy marék, fogamzást segítő készítményt szedett, jógázott, elolvasott minden könyvet, de semmi. Az első személyes lakás-látogatás alkalmával láttam, hogy a család/egészség területükön egy lomtárnak használt szoba van kialakítva. Azt mondták, hogy jelenleg oda halmoznak fel minden, amire épp nincs szükségük, „de jó lehet még valamire”. Ha majd meg lesz a gyerek, akkor az lesz a gyerekszoba. Mivel nem tudtam a 3 éves próbálkozási időszakról, így rávágtam: „hát itt nem nagyon lesz gyerek, ahogy ezt a szobát elnézem”. Azonnal visszakérdeztek, hogy miért mondom ezt. Közöltem, hogy azt a területet „mérgezik” a rumlival nap, mint-nap, ami segíthetné a saját egészségüket, valamit annak a lehetőségét, hogy bővüljön a család. Javallatokat tettem arra, hogyan is kellene egy kicsit helyre rázni ezt az életteret (sok növény, zöld falak, laminált parketta, családi fotók fa keretben stb.). Az egész Feng Shui projekt ezek után csak erre épült és ez lett a fő cél. Két hónappal ezelőtt felhívott a hölgy telefonon, és kitörő örömmel közölte: „nagyon jól sikerült a Feng Shui rendrakás, ikreket várok”! Hát kell ennél nagyobb visszaigazolás?

Gondolta volna bárki is, hogy otthona megfelelő berendezésével is elősegítheti a gyermekáldást? Ugye nem. Hát ezért szeretnék néhány praktikát megosztani azokkal, akik hasonló gondokkal küzdenek, és már nem tudják, hogy hová forduljanak, ugyanis nagyon fontosak a környezetből érkező energiák.

Mivel az otthon és a benne lakó személy(ek) között kölcsönös kapcsolat van, minden egyes része hatással van az élet különböző területeire. Ha a lakásból hiányzik az a rész, mely a családalapítással van kapcsolatban, vagy olyan tárgyakat/kiegészítőket tárolunk ott, melyek gátolják a chi szabad áramlását, akkor hiába minden módszer vagy testhelyzet: kicsi a valószínűsége, hogy a közeljövőben egy babával (vagy többel) bővülhet a család.

Miért nem tudok teherbe esni_kép1.

Összpontosítsunk a megfelelő területre

Hogy elősegítsük az utódnemzést, a lakás azon területét kell átalakítani, mely a családdal, a szerelmi élettel és a gyermekkel áll szoros kapcsolatban.

Az iránytű szerinti Feng Shui alapján otthonunk keleti része felelős a család és egészség-ért, melynek eleme a fa, színei pedig a zöld árnyalatai. Első lépés a rendrakás, valamint az alaposan takarítás, ezzel ugyanis elősegítjük a pozitív energia áramlását. Ezek után a következő Feng Shui praktikákkal segíthetjük az életterületet:

  • sok zöld fás szárú szobanövény elhelyezése, de egészségesek és szépek legyenek,
  • minden olyan fotó és tárgy elhelyezhető itt, mely a családot, a szeretetet és az összetartozást szimbolizálja. (Arra azonban ügyeljünk, hogy lehetőleg elhunyt rokonokról ne legyen itt kép, illetve olyan tárgy sem, mely az elmúlásra emlékeztet, és a múltat idézi).
  • ha valaki nem veti meg a keleti tárgyakat, akkor ajánlom azt a szobrot, mely Buddhát gyermekekkel ábrázolja. Ezt a kis szobrot valamilyen polcon helyezzük el, ahol ráláthatunk.

Szerelem területe

A szerelem területét a lakás DNy-i részén találjuk. Az uralkodó eleme a föld, színek tekintetében pedig a a homok és a barna vannak jótékony hatással. Támogató szín még a rózsaszín és a vörös. Szintén elengedhetetlen a rend és tisztaság. Minden olyan tárgyat mellőzzünk ezen a helyen, mely az elmúlt kapcsolatokra, a fájdalmas szakításokra emlékeztet, vagy rossz érzést kelt! (Bár szinte minden területre igaz). Növények közül a kaktuszokat kerüljük itt, helyette inkább szépen virágzó (fehér, rózsaszín, piros virágú), húsos levelű növényt helyezzünk el.

Viszont bátran helyezzük el azokat a tárgyakat, ami a jelenlegi, boldog kapcsolatunkat erősítik, támassza alá. Bármilyen tárgy megfelelő ide, ami az együtt töltött boldog perceket idézi fel újra és újra (lehet az egy közös fénykép, egy séta során talált kavics stb.) Az esküvői fotó például szinte elengedhetetlen! Mindenképpen legyenek itt páros tárgyak, ami a párkapcsolatot szimbolizálja (pl. két gyertya, két cserép növény, páros dísztárgyak). Kiegészítőknél (pl. párna, függöny) használhatjuk a rózsaszín vagy a piros színeket.

Kukelykati

A kreativitás/gyerekek terület:

De talán a legfontosabb minden terület közül a gyermekvállalás esetén, a kreativitás és gyerekek terület. Ezt a lakás Nyugati területén találhatunk. Feng Shui eleme a fém, színe pedig a fehér, a szürke, arany és az ezüst. Elhelyezhető minden olyan tárgy, amely fémből készült, a falakat érdemes fehéren hagyni.

El kell távolítani minden elromlott, összetört, nem használt vagy sérült dolgot, illetve azokat is, melyeket nem szeret az ember, nagyon fontos ugyanis, hogy ez a terület olyan legyen, ahol valóban szívesen leülünk és eltöltünk egy kis időt. Nagyon kedvezően hatnak erre a területre a gyerekrajzok (pl. családban más gyermekének a rajzai), gyermekeket ábrázoló fotók vagy szobrocskák, esetleg játékok. Legyenek itt szülőknek szóló könyvek, albumok és mesekönyvek, ezek ugyanis mind a gyermek utáni vágyat erősítik.

…és még néhány segítség:

Az illatok is nagyban hozzájárulnak a fogantatás elősegítéséhez. Az aromaterápiához vásároljunk édeskömény, jázmin, majoránna, rozmaring vagy kamilla illatú illóolajokat, mivel mindegyik illat a termékenységet és a szülést segíti elő. Díszíthetjük otthonunkat olyan drágakövekkel, mint a karneol, a citrin, a füstkvac és a rózsaszín turmalin. Ezek a természetes termékek javítják a szervezet általános egészségét, az egész családot beleértve.

 

Szakértő: Kukely Katalin, okleveles Feng Shui tanácsadó

Elérhetősége:

kukely.katalin@gmail.com

https://www.facebook.com/kerttervezes.fengshui

Megosztom:

Hozzászólások

hozzászólás